Med stor precision och säkerhet kan vi hjälpa till med lyft, montage, transport | Flyttbilen.se

Tunga lyft hör till vår vardag.

En del jobb kan kännas näst intill omöjliga, men med rätt kunskap och utrustning så klarar vi dom flesta jobb. Många gånger handlar det om kassaskåp, dokumentskåp, pianon som vi kör. Givetvis hjälper vi till med allt som du kan tänka dig är tungt eller otympligt. Här är det ett ventilationsaggregat på ca 600 kg som skulle upp till 8 våning på högskolan i Borås.

 

Tips om du vill försöka själv

Vid tunga lyft är ländryggen särskilt utsatt, men även övriga delar av kroppen löper risk att skadas. Om lyft kombineras med sneda, böjda eller vridna arbetsställningar är risken för skada stor. Tunga lyft ska undvikas eftersom det finns risk för akut överbelastning redan vid ett enstaka lyft. Manuella lyft av bördor som väger mer än 25 kg ska normalt inte förekomma. Ett enstaka lyft på 25 kg kan man göra om bördan hålls nära kroppen och arbetsställningen är bra.

I det dagliga arbetet är det inte alltid lätt att hålla bördan nära kroppen och lyften blir ofta fler. Då är det olämpligt att hantera bördor som är tyngre än 15 kg.

För att bedöma risken med ett lyft måste man ta hänsyn både till bördans vikt och avståndet till bördan. Hur ofta lyften förekommer och hur länge lyftarbetet pågår under arbetsdagen är också faktorer att ta med i bedömningen.

För att undvika tunga lyft kan man ha rullande hantering eller använda tekniska hjälpmedel.

Låter det krångligt RING OSS!

Kontakta oss

Med kontor i Borås kan vi erbjuda flytt- och magasinstjänster för såväl västsverige som ut i Europa.

Inga frågor är för stora eller för små utan tveka inte att höra av dig till oss så skall vi hjälpa dig på bästa möjliga sätt!

Telefon
033-29 45 50
033-10 10 10

Fax
033-29 10 51

E-post
info@flyttbilen.se

Postadress
Flyttbilen Borås AB
Kärrgatan 6
504 41 Borås

Stäng

  Kontaktuppgifter

  När vill du flytta?

  Från

  Till

  Övrigt

   Företagsinformation

   När vill ni flytta?

   Från

   Till

   Övrigt

    Kontaktuppgifter

    Period

    Önskad storlek